De ce merită să alegi realizarea fotografiilor online în locul magazinelor fizice?


Fotografia a adus de-a lungul secolelor numeroase inovații care au schimbat fundamental acest domeniu. Una dintre cele mai recente inovații este răspândirea fotografiei digitale și a opțiunilor de editare şi developare a fotografiilor, care fac acest univers și mai accesibil.

Istoria fotografiei

De-a lungul istoriei, dezvoltarea umanității a fost însoțită de diverse invenții și descoperiri științifice, multe dintre acestea devenind parte integrantă a vieții cotidiene. Fotografia este, fără îndoială, una dintre acestea, chiar dacă la începuturile sale nu arăta deloc ca astăzi. Primele încercări au început chiar înainte de secolul al XIX-lea, odată cu apariția camerei obscure. Deși aceasta era mai mult un proiector decât o cameră foto, a fost un prim pas important. 

Nevoia evidentă era de a fixa imaginile într-o formă sau alta, ceea ce ne conduce la începuturile developării fotografiilor. Primele fotografii dezvoltate au fost dagherotipurile, prezentate de Louis Daguerre la sfârșitul anilor 1830. Principiul metodei consta în fixarea imaginii realizate de cameră pe o placă de cupru prin diverse proceduri chimice. Rezultatul final, în comparație cu încercările anterioare, era uimitor, făcând din această invenție unul dintre pilonii dezvoltării fotografiei. 

Cea mai mare revoluție a fost probabil introducerea filmului de celuloid Kodak în 1887, care nu numai că a adus schimbări revoluționare în capturarea imaginilor și developarea fotografiilor, dar, prin răspândirea camerelor dedicate amatorilor, fotografia a devenit o distracție pentru mase și, în timp, o profesie. Secolul XXI a adus digitalizarea, făcând capturarea imaginilor mai simplă ca niciodată. Telefoanele inteligente, camerele digitale de înaltă rezoluție și multe alte dispozitive au făcut fotografia accesibilă pentru toată lumea. Totodată, realizarea fotografiilor s-a mutat și ea în spațiul digital/online.

Developarea fotografiilor astăzi

Pe cât de uimitoare era fotografia și invențiile legate de aceasta la vremea lor, astăzi este la fel de natural ca aproape fiecare dintre noi să avem în buzunar o cameră digitală de bună calitate. Dezvoltarea tehnologiei fotografice a permis ca și telefoanele inteligente să fie echipate cu camere cu lentile optice de calitate, capabile de rezoluții măsurate în megapixeli, care înainte erau de neimaginat. Digitalizarea a schimbat și atitudinea noastră față de fotografii. 

În trecut, developarea fotografiilor era o parte naturală a procesului de fotografiere, dar acum acest lucru s-a schimbat oarecum. În cazul fotografiei pe film, practic singura modalitate de a viziona imaginile ulterior era să le developăm pe hârtie sau pe diapozitiv. Fotografiile digitale sunt însă fișiere de date, care pot fi vizionate, editate și trimise pe orice dispozitiv adecvat. Chiar și așa, realizarea fotografiilor rămâne importantă pentru mulți, iar soluțiile online simplifică întregul proces, făcându-l accesibil unui număr și mai mare de persoane.

Avantajele realizării fotografiilor online

Astăzi, realizarea fotografiilor este practic la îndemâna oricui, prin câteva clicuri și este mai mult considerată imprimare foto decât developare clasică. Aceasta extinde și gama de opțiuni, permițându-ne să creăm diverse cadouri, albume, cărți foto, căni, puzzle-uri și multe altele din fotografiile noastre preferate, transformând amintirile noastre în ceva și mai personal și păstrându-le într-un mod creativ. 

Din punctul de vedere al utilizatorului, câteva clicuri sunt suficiente pentru a încărca, edita, selecta produsul și comanda pe site-ul Sooters. Marele avantaj al fotografiilor digitale și al realizării online este că putem edita și organiza tematic fotografiile în diverse publicații, păstrând astfel amintirile noastre într-o formă adecvată și ușor de gestionat, un lucru foarte important în comparație cu soluțiile anterioare. 

În trecut, pentru a developa fotografiile, trebuia să ducem filmul sau cardul de memorie al camerei digitale la un magazin specializat, unde, în limite mai restrânse și într-un timp mai îndelungat, acestea puteau fi developate. Astăzi, realizarea fotografiilor online durează doar câteva minute și poate fi realizată din confortul propriei case, restul fiind lăsat în grija echipei Sooters. După plasarea comenzii, tot ce trebuie să facem este să așteptăm sosirea curierului care ne va aduce fotografiile realizate așa cum ne-am imaginat.